Natuurtuin 't Loo

Oogstfeest: Verzamelen en Bewaren
Zondag 29 september 2019

Het Oogstfeest staat in het teken van Verzamelen en Bewaren. Een bezoek is dan ook meer dan de moeite waard. De Sappers komt om je fruit en groente te persen.

Zodra het programma voor 2019 bekend is volgt hier meer informatie. Geniet ondertussen van dit filmpje, gemaakt door KempenTV.

Met de Sappers maak je heerlijk sap van appels, peren kleinfruit en groente

Tijdens ons Oogstfeest kun je je appels en ander fruit laten persen tot een heerlijke puur sap zodat je er de hele winter nog van kunt genieten. Daarvoor komt de Sappers naar Natuurtuin ’t Loo. De Sappers is een grote mobiele persmachine en indrukwekkend om te zien werken. Deze Sappers kan ook groente en kleinfruit persen, dus maak je eigen unieke mix van je oogst! Wat dacht je van appel-rabarbersap, appel-kersen of misschien wel appel-bietjes.

De sappers verdeelt de porties in 75 kilo oogst. Dan weet je zeker dat het jouw eigen fruit en groente is. Heb je minder? Misschien kun je samen met iemand anders doen?

Terwijl je toekijkt kun je zien hoe het fruit wordt gewassen, geraspt en geperst. Het sap wordt meteen gepasteuriseerd en verpakt in een saptap zodat het tenminste één jaar houdbaar is. En…..wat smaakt er nu  lekkerder dan puur sap van je oogst!

Aanmelden is wel verplicht, we maken een planning voor de dag zodat je niet te lang hoeft te wachten. En je tijd doorbrengen bij Natuurtuin ’t Loo is op die dag ook een goed idee.

 

Genieten van de tuin

Uiteraard hoef je niet te wachten met genieten. Loop eens door de tuin, bekijk de bijenhal of zie hoe de wilde planten zich voorbereiden op de winter. En je kunt natuurlijk ook soep en een broodje eten. Gemaakt door onze vrijwilligers.

Boekje 'Lang leve de oogst' inkijken of bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.