Natuurtuin ’t Loo

Ecologisch tuinieren

Piet plant kool

De ecologische omgeving van insecten, vogels en planten is een belangrijke voorwaarde om ecologisch te kunnen tuinieren.

In onze moestuin kun je zien hoe ook zonder chemische groei- en bestrijdingsmiddelen groenten geteeld kunnen worden. De basis daarvan ligt in het composteren van organisch materiaal uit de tuin. Er zijn veldjes met verschillende vormen van ecologische (wissel) teelt.

In de fruittuin geven we informatie over de mogelijkheden om op een ecologische manier fruit te kweken en hoe aantasting van fruit op een natuurvriendelijke manier kan worden voorkomen. Je kunt hier ook het verschil tussen hoogstam- en laagstambomen ontdekken.

In de kruidentuin vind je informatie over het gebruik van tuinkruiden in de keuken en over de gezondheidsbevorderende eigenschappen van veel kruiden.

Verkoop van planten: omdat in de omgeving van Bergeijk geen biologisch gekweekte groente- en kruidenplanten te verkrijgen zijn, worden deze elk jaar in april te koop aangeboden tijdens de Opening Tuinseizoen.

Verkoop van spitskool en bloemkool

Opening Tuinseizoen
Plantjesmarkt voor biologisch gekweekte planten. Elk jaar in april in Natuurtuin ’t Loo in Bergeijk

Lees meer

Biologische composthoek in de natuurtuin

Ecologisch moestuinieren
Op de site van Velt.be vind je veel informatie en inspiratie om zelf zelf ecologisch te tuinieren.

Lees meer

Jonge bieslook plantjes

Samen tuinieren
Op donderdagochtend werkt de Tuinwerkgroep aan de ecologische moestuin. Deze gezellige groep onderhoudt de tuin en deelt kennis met elkaar over biologisch tuinieren.