Natuurtuin 't Loo

Oogstfeest: genieten en appels persen

30 september 2018

Het hele jaar heb je hard gewerkt in je tuin en dan komt het najaar en is het tijd om te genieten van de oogst. Daarom vieren wij in Natuurtuin ’t Loo op zondag 30 september het oogstfeest. Soms is de oogst overvloedig, soms iets minder, zo voel je dat we afhankelijk zijn van moeder natuur.

Oogstfeest

Natuurtuin ’t Loo viert het Oogstfeest! Een bezoek is meer dan de moeite waard. Proef lekkere hapjes, drankjes, jam, soep en salades. Alles is biologisch, uit eigen tuin en met liefde gemaakt door onze vrijwilligers. Neem ook wat lekkers mee naar huis, er is allerlei lekkers te koop tegen een klein prijsje. Je kunt ook genieten van een rondwandeling door de tuin, informatie krijgen over bijenvolken en honing proeven. Kortom: laat je verrassen.

Met de Sappers maak je heerlijk sap van appels en peren

Samen met Velt Valkenswaard hebben we dit jaar de komst van Sappers naar Natuutuin ’t Loo georganiseerd. Tijdens ons oogstfeest kun je je appels en peren laten persen tot een heerlijke puur sap zodat je er de hele winter nog van kunt genieten. Terwijl je toekijkt kun je zien hoe het fruit wordt gewassen, geraspt en geperst. Het sap wordt meteen gepasteuriseerd en verpakt in een bag box zodat het tenminste één jaar houdbaar is. En…..wat smaakt er nu  lekkerder dan puur sap van je eigen appels en peren!

Logo Velt

Boekje Lang leve de oogst inkijken of bestellen