Natuurtuin 't Loo

Eco Natuurmarkt

Natuurlijk en gezellige markt

Meer dan ooit gonsde het vorig jaar van leven op  de Eco Natuurmarkt bij Natuurtuin ’t Loo. Reden genoeg om dit evenement op 24 juni 2018 weer te organiseren. De wilde bloementuin staat dan in volle bloei en er is ook weer een grote variatie in ecologische producten op de natuurmarkt te vinden. En uiteraard kunnen we weer genieten van biologische en vegetarische hapjes en drankjes, van de muziek en van dans. Een aantal vrijwilligers heeft zelfs speciaal bier gebrouwen voor deze dag. Ben je ook zo benieuwd hoe dat zal smaken?

Eco Natuurmarkt 24 juni 2018
12.00 – 17.00 uur
Entree € 2,00, kinderen tot 12 jaar gratis toegang

Theater

theater jeanne melief

Een grote groene pop zweeft over het terrein, op zoek naar een bloem,´een plant, een boom of een bezoeker. Wie weet…

Jeanne Melief dwaalt rond in de natuurtuin met een nieuwe act. Laat je verassen door een bijzondere ontmoeting.

Muziek

Out of Nowhere

Out of nowhere
Hans van Asten en Harry van Lunenburg spelen instrumentaal, op gitaar. Dan weer opzwepend, dan weer wat rustiger, in de HOT CLUB DE FRANCE – stijl.

QuiVive

Band QuiVive

QuiVive is een zeskoppige balfolk-band die in hoofdzaak eigen werk speelt. Naast het gangbare dansrepertoire (jig, cercle, mazurka, bourrée, enzovoort) waagt QuiVive zich ook aan exoten als een wals in zeven en een scottisch in negen tijden.

De bezetting: Maarten Sijbers, accordeon; Johan van Asperen, accordeon; Ab van de Meerendonk, bas, panduri, gitaar; Monique Louwers, gitaar, vlier; Sander van Houtum, draailier, banjo, cajon; Sebastiaan Poos, doedelzak, mandoline, gitaar, vlier, lepels.

Vegetarische hapjes en drankjes

gebak

Kruidenthee, biologische koffie, appelsap, heerlijk gebak… dat is er in ieder geval. We laten ons verassen wat de kookgroep gaat maken. Uiteraard ook een beetje afhankelijk van wat er op dat moment in Natuurtuin ’t Loo groeit en bloeit. We zien er naar uit! De kookgroep heeft inmiddels wel bewezen dat ze soep, gebak en salades kunnen maken. Wat een (vegetarisch) feest!

De kookgroep ‘samen koken’ zet haar beste beentje weer voor. Na dagen voorbereiding krijgen ze het voor elkaar om de catering voor de ca 1500 bezoekers te verzorgen. Petje af!

Deelnemers van de markt op 24 juni 2018

Logo Natuurtuin

Natuurtuin ’t Loo levert met de Eco natuurmarkt een bijdrage aan een samenleving waarin verantwoord omgaan met natuur, milieu en duurzaamheid steeds meer noodzakelijk is. De keuze voor uitsluitend biologische en ecologische producten maakt deze markt speciaal.

Gestart in 1984
VELT startte al in 1984 met de natuurmarkt op het dorpsplein in Riethoven. Er was al vroeg aandacht voor energiezuinige verlichting zoals led-lampen, voor kleine windmolens en zonnepanelen. Ook het milieuvriendelijk en energiezuinig bouwen werd gepropageerd.
In 2002 nam Natuurtuin ‘t Loo de traditie op en sindsdien vindt elke laatste zondag van juni de eco-natuurmarkt plaats op de natuurtuin.