Natuurtuin 't Loo

Eco Natuurmarkt

Save the date: Eco-Natuurmarkt op 24 juni 2018

 

Terugblik op de Eco-Natuurmarkt  2017:

  • Markt voor biologische en ecologische ideeën en producten
  • Ruim 1500 bezoekers
  • Meer dan twintig standhouders
  • Biologische en vegetarische hapjes en drankjes
  • Muziek, dans en kunst

Succesvolle en gezellige markt

Meer dan ooit gonsde het van leven op deze versie van de Eco Natuurmarkt bij Natuurtuin ’t Loo. Niet alleen de natuur was in volle bloei, er waren ook ongeveer 1500 bezoekers die de stands bezochten met een grote variatie in ecologische producten, genoten van biologische en vegetarische hapjes en drankjes en van de muziek, dans en kunst.

 

Zonnewagen trok veel belangstelling

De zonnewagen van de TU Eindhoven trok veel belangstelling toen hij in alle stilte tussen de bezoekers door reed. Daarmee hij hoop op een toekomst zonder vervuilende motoren. Om die hoop tastbaar te maken had Natuurtuin ’t Loo deze unieke auto naar Bergeijk gehaald. Met een accu van 48 kilo kan de zonnewagen Stella Lux 1000 km afleggen als de zon schijnt en 600 km bij een bewolkte hemel. Daarmee won de TU/e twee jaren geleden de race voor zonneauto’s in Austalië. Inmiddels gaan de ontwikkelingen door en is en een nieuw model gepresenteerd. En het ziet ernaar uit dat elektrisch rijden in de toekomst voor iedereen is weggelegd.

Natuurmarkt 2017

Kinderen bij een van de opdrachten in de wilde plantentuin
Zeepjes in allerlei kleuren
Bezoekers in de volop bloeiende wilde plantentuin
Uil, alles weten over Natuurtuin 't Loo
Logo Natuurtuin

Natuurtuin ’t Loo levert met de Eco natuurmarkt een bijdrage aan een samenleving waarin verantwoord omgaan met natuur, milieu en duurzaamheid steeds meer noodzakelijk is. De keuze voor uitsluitend biologische en ecologische producten maakt deze markt speciaal.

Gestart in 1984
VELT startte al in 1984 met de natuurmarkt op het dorpsplein in Riethoven. Er was al vroeg aandacht voor energiezuinige verlichting zoals led-lampen, voor kleine windmolens en zonnepanelen. Ook het milieuvriendelijk en energiezuinig bouwen werd gepropageerd.
In 2002 nam Natuurtuin ‘t Loo de traditie op en sindsdien vindt elke laatste zondag van juni de eco-natuurmarkt plaats op de natuurtuin.