Natuurtuin 't Loo

Eco Natuurmarkt

Zondag 25 juni 2017, 12.00 – 17.00 uur

Laat je inspireren door nieuwe ontwikkelingen voor biologische en ecologische ideeën en producten.

Duurzame innovatie – Ecologische markt – Huis en Tuin Rommelmarkt – Muziek – Eten&Drinken

Op de laatste zondag van juni vormt Natuurtuin ’t Loo ieder jaar het toneel van een grote ecologische dag. Een heerlijke markt met kraampjes met biologische producten: een lekkere zeep, natuurlijke geneeskunde of biologische plantjes.  Keuken- en tuinspullen vindt je op de rommelmarkt. En dan is er nog de bijzondere aanwezigheid van de Stella Lux. De auto van de TU/e die helemaal op zonne-energie rijdt.

Stella Lux

Duurzame Innovatie: de zonnecelwagen Stella Lux
Dit jaar komt de Stella Lux naar de Eco Natuurmarkt. Een fantastische auto voor de hele familie vol met duurzame technologie. Hij staat op de Natuurmarkt waar je hem kunt bekijken en uitleg krijgt.
Deze auto is door het SolarTeam van de TU/e ontwikkeld. De auto rijdt niet alleen op zonne-energie, hij houdt ook nog energie over voor andere dingen! Dat komt door het aerodynamische design, de lichte materialen waarmee hij is gemaakt en het extra lange dak met zonnecellen.
Het is ook nog een hele intelligente auto. Hij kent de beste route om te rijden aan de hand van het weerbericht. Bovendien is hij verbonden met je smartphone zodat weet waar je naar toe moet voor je afspraken. Ook heeft de Stella Lux contact met andere auto’s op de weg.
Van binnen is het ook nog een hele luxe en mooie auto met speciale bekleding en verlichting.

Hartelijk dank aan onze sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt:

Bruns | Das van Ham Beheer | Burgmans Alewijns | Dhatec | Good Habitz, | DVDP Architectuur  | Bureau Franken | Breakzy   | Stichting Promotie Bergeijk | Rabo Clubactie

Ecologische markt

Weidevogel-vereniging Z.O.-Brabant

Ladakh dekens, kussens, poncho’s

Nootzaakenzo

Eetbaar Bergeijk

IVN

Er zijn nog enkele kramen vrij! Mail ons voor de mogelijkheden

Spa, riek

Kom over de brug-rommelmarkt
Snuffel gerust rond. Misschien vind je net dat ene gereedschap, die taartvorm of dat tuinboek waar je al lang naar op zoek was.
En voor degenen die nog spullen over hebben: we willen ze graag hebben voor deze markt. Mail naar natuurmarkt@gmail.com en George of Trudy nemen contact met je op.

Met de opbrengst kunnen we weer mooie dingen doen in Natuurtuin ’t Loo.

Straatheater Jeanne Melief
Een dansend vlinderwezen zoekt een bloem, ontdekt de mensen en strijkt hier en daar even neer.

Hans van Asten en Harry van Lunenburg
Hot Club de France muziek met twee gitaren (denk aan Rosenberg trio).

Het Kempisch Volksorkest en de Kempische Volksdansers.
Het volksorkest bestaat uit 29 muzikanten die een breed scala aan instrumenten bespelen zoals de  blokfluit, draailier, doedelzak, vlier en trom, accordeon, viool, cello, bas, klarinet, saxofoon, dwarsfluit en fagot. Het grootste deel van het repertoire bestaat uit volksmuziek en -dans uit de Kempen.

Steltloper
gitasrist

Programma

12.45 uur Straattheater Jeanne Melief
13.00 -13.30 uur Kempisch Volksorkest en dansers
13.45 uur Straattheater Jeanne Melief
14.00 -14.30 uur Kempisch Volksorkest en dansers
14.45 uur Straattheater Jeanne Melief
15.15 – 16.30 uur Hans van Asten en Harry van Lunenburg
16.00 uur Straattheater Jeanne Melief

Inspiratie en informatie

Voor iedereen die verantwoord wil omgaan met natuur, milieu en duurzaamheid vind op deze markt inspiratie en informatie over hoe dat zou kunnen. VELT selecteert uitsluitend bedrijven die duurzame producten aanbieden waardoor je zeker bent van betrouwbare informatie.

Het aanbod is divers: biologische tincturen, rieten manden of zonnepanelen. Je komt het allemaal tegen. Door de kleinschalige markt is er een informele sfeer die alle ruimte biedt om in gesprek te gaan, te genieten van de tuin en een lekker hapje en drankje.

Gestart in 1984

VELT startte al in 1984 met de natuurmarkt op het dorpsplein in Riethoven. Er was al vroeg aandacht voor energiezuinige verlichting zoals led-lampen, voor kleine windmolens en zonnepanelen. Ook het milieuvriendelijk en energiezuinig bouwen werd gepropageerd.

In 2002 nam Natuurtuin ‘t Loo de traditie op en sindsdien vindt elke laatste zondag van juni de eco-natuurmarkt plaats op de natuurtuin.

Logo Natuurtuin

Natuurtuin ’t Loo levert met de Eco natuurmarkt een bijdrage aan een samenleving waarin verantwoord omgaan met natuur, milieu en duurzaamheid steeds meer noodzakelijk is. De keuze voor uitsluitend biologische en ecologische producten maakt deze markt speciaal.