Natuurtuin 't Loo

Bezoek ons

De tuin is een ecologisch centrum voor Bergeijk en omgeving, waar inwoners en toeristen kunnen genieten en tegelijk inspiratie vinden voor een duurzaam gebruik van de aarde.

Een tuin waarin het bodemleven door de eigen compost in evenwicht is, zodat groenten, kruiden en fruit geteeld kunnen worden zonder chemische groei- of bestrijdingsmiddelen.

Een tuin waarin inheemse wilde planten en bloemen in stand worden gehouden om een gevarieerd milieu te bieden aan zoveel mogelijk insecten en vogels.

Een tuin waarin extra aandacht is voor de rol van de bijen in de ecologie van de aarde en waar bijenvolken op een natuurvriendelijke manier worden verzorgd

Een tuin waarin activiteiten plaatsvinden rondom ecologische en vegetarische voeding, als een noodzakelijke bijdrage aan het consuminderen.

Een tuin waarin educatie op het gebied van natuur en milieu wordt vormgegeven, zowel in de tuin zelf als in het educatiecentrum.

Een tuin waarin op verantwoorde manier wordt omgegaan met energie en water (zonnecollectoren, lucht/warmtepomp, helofytenfilter voor zuivering afvalwater, grondwatermeter).

Een tuin waarin de brede samenleving binnenkomt door betrokkenheid bij maatschappelijke thema’s.

Logo Velt
logo IVN
Logo Nederlandse Bijenvereniging