Natuurtuin 't Loo

Velt-ecotuindagen

Zondag 4 juni, 12.00 – 17.00 uur

Kom naar de natuurtuin en doe inspiratie op over hoe je zonder pesticiden kunt tuinieren. Je krijgt veel tips en kunt lezingen volgen.

ik tuinier met respect voor plant en dier

Op zondag 4 juni staat in Natuurtuin ’t Loo het thema “tuinieren zonder pesticiden” in het kader van de Veltcampagne: 2020 pesticidenvrij centraal.

Met deze campagne hopen we dat tegen 2020 iedereen kan genieten van openbaar groen of privaat groen zonder zich zorgen te hoeven maken over pesticiden. We dromen ervan dat pesticidenvrij tuinieren voor iedere tuineigenaar vanzelfsprekend is.

Velt wil op deze dag de Bergeijkse bevolking graag laten zien hoe je je tuin milieuvriendelijk en dus zonder het gebruik van pesticiden kunt onderhouden. Samen met de gemeente wordt dit een speerpunt en sluiten we ons volledig aan bij de Veltcampagne 2020 pesticidenvrij

Lezingen om 13.00 en 15.00 uur
Veltlesgeefster (Ineke Barten) geeft deze dag twee keer een lezing om 13.00 uur en om 15.00 uur. De lezing gaat over het belang van milieuvriendelijk tuinieren. Ineke werkt bij het Waterschap en ziet dagelijks de grote gevolgen van het gebruik van pesticiden in het milieu. Zij wil ons graag  uitleg geven hoe je je tuin pesticidenvrij onderhoudt.

In de Natuurtuin zijn die dag diverse voorbeelden te zien, ook van tuininrichtingen waarmee je kunt voorkomen dat je onkruid een kans geeft. Ook de gemeente is aanwezig om toe te lichten dat ook zij het belangrijk vindt dat iedereen, zowel particulieren als bedrijven als overheid zonder pesticiden werken. Ze laten ook zien hoe ze dat doen.

Er worden die dag dus veel tips voor de inrichting van de tuin en trucs gegeven hoe je onkruid kunt vermijden en verwijderen. Kom langs om inspiratie op te doen!

Wil je meer?

In dit Pinksterweekend zijn er in heel Nederland en België veel tuinen te bekijken  bij mensen die op een natuurlijke manier hun tuin onderhouden. In de volgende Seizoenen wordt daar veel aandacht aan besteed, ook welke tuinen er meedoen. Zie ook www.velt.nu/ecotuindagen

.